Ons onderzoeksteam

Heb je een vraag? Mail ons via nieuwsgebruik@vub.be 

Teamlid:Ike

Ike Picone

Prof. dr. Ike Picone is hoofddocent Media en Journalistieke Studies aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij leidt de onderzoeksunit rond Journalistiek, Vertrouwen en Participatie binnen imec-SMIT-VUB en het onderzoek rond mediaparticipatie binnen het Kenniscentrum Cultuur- en Mediaparticipatie. Hij is leerstoelhouder van de Roularta Chair in Trust, Personalisation and Sustainable Media

Expert in vertrouwen in nieuws, participatie in nieuws

Teamlid Ruben

Ruben Vandenplas

Ruben Vandenplas is onderzoeker bij imec-SMIT-VUB en doctorandus aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij werkt voornamelijk rond mediaparticipatie binnen het Kenniscentrum Cultuur- en Mediaparticipatie.

Expert in nieuwsrepertoires, verschillen in nieuwsgebruik

Teamlid Sarah

Sarah Vis

Sarah Vis is onderzoeker bij imec-SMIT-VUB en onderwijsassistent aan de Vrije Universiteit Brussel. Zij werkt voornamelijk rond de rol van cultuurjournalistiek en culturele intermediairen in het mediagebruik van jongeren.

Expert in cultuurjournalistiek, participatie in nieuws

Teamlid Pauljan

Pauljan Truyens

Pauljan Truyens is onderzoeker bij imec-SMIT-VUB en doctorandus aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij werkt voornamelijk rond nieuwsgebruik en de rol van journalistiek binnen de Roularta leerstoel in Trust, Personalisation and Sustainable media.

Expert in betalen voor nieuws, nieuwsmerken